5 Aralık 2011

Yeşil Zeytinli & Kaşarlı Pide


    * 1 su bardağı süt
    *  1/2 su bardağı sıvıyağ
    *  200 gr.kaşar rendesi

    *  50 gr. yeşil zeytin (dilimlenmiş)
    *  1.5 tatlı kaşığı tuz
    *  2 tane yumurta (sarılardan biri üzeri için)
    *  alabildiği kadar un
    * 1 yemek kaşığı toz maya
  • Sütü ılıtın ve mayayı içinde eriyene kadar karıştırın. Tüm malzemeleri ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra üzerini örterek bir saat dinlendirin.
  • Hamuru küçük bezelere ayırdıktan sonra, merdane yardımıyla küçük pideler oluşturacak büyüklükte açın.
  • Kaşar rendelerini serpip üzerine yeşil zeytin dilimleri ekleyin.
  • Hamurun kenarlarını şerit halinde içe kıvırın.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.