- yarım kg kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- yarım demet maydanoz - doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak - dövülmüş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yumurta
diğer malzemeler:
- 5 patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım çay bardağı kaynak su
- 1 yemek kaşığı salça
- Köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. 1-2 saat dinlendirin.
- Fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri soyup daire şeklinde dilimleyin. Üzerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.
- Köfte harcını şekillendirip, patateslerin üzerine birer tane koyun.
- Salçayı kaynak suda eritip, tuz ve karabiber ekledikten sonra bir tavada bir miktar koyulaştırın.
- Sosu hazır olunca köftelerin üzerinde gezdirin. Tepsiye biraz sıcak su ekleyip fırında 230 derecede köfteler kızarana kadar pişirin.
- Fırında patatesli köfteyi farklı bir yöntemle de hazırlayabilirsiniz. Patates ve köfteleri önceden kızartıp, tepsiye yerleştirip, Üzerine sosunu döktükten sonra 15 dakika kadar 200 derece fırında pişirebilirsiniz.