25 Ocak 2012

Fırında Patatesli Köfte

köfte harcı:
  • yarım kg kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
  • 1 tatlı kaşığı  karabiber
  • yarım demet maydanoz - doğranmış
  • 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak - dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yumurta
diğer malzemeler:
  • 5 patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı kaynak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  1. Köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. 1-2 saat dinlendirin.
  2.  Fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri soyup daire şeklinde dilimleyin. Üzerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.
  3. Köfte harcını şekillendirip, patateslerin üzerine birer tane koyun.
  4. Salçayı  kaynak suda eritip, tuz ve karabiber ekledikten sonra bir tavada bir miktar koyulaştırın.
  5. Sosu hazır olunca köftelerin üzerinde gezdirin. Tepsiye biraz sıcak su ekleyip fırında 230 derecede köfteler kızarana kadar pişirin.

  6. Fırında patatesli köfteyi farklı bir yöntemle de hazırlayabilirsiniz. Patates ve köfteleri önceden kızartıp, tepsiye yerleştirip, Üzerine sosunu döktükten sonra 15 dakika kadar 200 derece fırında pişirebilirsiniz.