İster beş çayında, ister arkadaş toplantılarında istersenizde akşam yemeklerinden sonra servis edebilirsiniz.
1 paket etimek
1 paket bitter çikolata sos (üzeri için)
1 paket bitter çikolata sos (üzeri için)
Muhallebi için:
1 lt. süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı kaynaksu
- Etimekleri büyük dikdörtgen bir borcama yada başka bir kaba dizin.
- Şekeri ve kaynamış suyu, orta boy bir çelik tencereye koyarak orta ateşte tüm şeker eriyip açık kahverengi olana kadar eritin.
- Bu şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.
- Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın.Topaklanmaması için bir miktar sütün içinde eritin. Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak margarini ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın.
- Hazırladığınız muhallebiyi şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün.
- Son olarak, hazır pakette satılan bitter çikolata sosunu, üzerinde ki tarife göre hazırlayın.Tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin.