23 Ekim 2011

Bitter Çikolata Soslu Etimek Tatlısı

İster beş çayında, ister arkadaş toplantılarında istersenizde akşam yemeklerinden sonra servis edebilirsiniz.

 1 paket etimek
 1 paket bitter çikolata sos (üzeri için)

Muhallebi için:
  1 lt. süt
  3 yemek kaşığı un
  1 yemek kaşığı nişasta
  6 yemek kaşığı toz şeker
  1 yemek kaşığı margarin

Şerbeti İçin:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  •    2 su bardağı kaynaksu
  1. Etimekleri büyük dikdörtgen bir borcama yada başka bir kaba dizin.
  2. Şekeri ve kaynamış suyu, orta boy bir çelik tencereye koyarak orta ateşte tüm şeker eriyip açık kahverengi olana kadar eritin.
  3. Bu şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.
  4. Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın.Topaklanmaması için bir miktar sütün içinde eritin. Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak margarini ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın.
  5. Hazırladığınız muhallebiyi şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün.
  6. Son olarak, hazır pakette satılan bitter çikolata sosunu, üzerinde ki tarife göre hazırlayın.Tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin.