Püf Noktaları

  • Ekmek,börek gibi hamur işlerinin üzerine şekerli süt sürülürse pembemsi renkte kızarır.
  • En iyi yemek dibi kalın ve ve düz olan tencerede pişer. 
  • Yemeğiniz veya sosunuz çok tuzlu olursa tencereye bir adet patates.Patates tuzu alacaktır.
  • tereyağını eritirken çabuk kararmaması için içine biraz sıvı yağ ilave ediniz.   
  • Kuru fasülye, nohut, mercimek vs bakliyat ürünlerinin gaz yapmasını önlemek için  pişirirken bir miktar kimyon kullanınız. 
  • Yeşil salataya zeytinyağı ve limon sosu dökerken sırasıyla önce zeytinyağı, sonra limon/sirke ve en son olarak da tuz eklenir. İlk önce dökülen yağ, yaprakların üzerinde bir tabaka oluşturarak limon/sirke ve tuzun yaprakları pişirmesini önler.
  • Pizzanızın daha yumuşak olması için,  hamura sade unun yanı sıra, patates nişastası da katmayı deneyin.
  • Çaydanlığınızın içine biriken kireç tortusunu engellemek istiyorsanız 15 dakika kadar içine sirke kaynatın veya kabın içinde yumurta kabuklarını bir süre bırakın. Kirecin yok olduğunu göreceksiniz.