Püf Noktaları
- Ekmek,börek gibi hamur işlerinin üzerine şekerli süt sürülürse pembemsi renkte kızarır.
- En iyi yemek dibi kalın ve ve düz olan tencerede pişer.
- Yemeğiniz veya sosunuz çok tuzlu olursa tencereye bir adet patates.Patates tuzu alacaktır.
- tereyağını eritirken çabuk kararmaması için içine biraz sıvı yağ ilave ediniz.
- Kuru fasülye, nohut, mercimek vs bakliyat ürünlerinin gaz yapmasını önlemek için pişirirken bir miktar kimyon kullanınız.
- Yeşil salataya zeytinyağı ve limon sosu dökerken sırasıyla önce zeytinyağı, sonra limon/sirke ve en son olarak da tuz eklenir. İlk önce dökülen yağ, yaprakların üzerinde bir tabaka oluşturarak limon/sirke ve tuzun yaprakları pişirmesini önler.
- Pizzanızın daha yumuşak olması için, hamura sade unun yanı sıra, patates nişastası da katmayı deneyin.
- Çaydanlığınızın içine biriken kireç tortusunu engellemek istiyorsanız 15 dakika kadar içine sirke kaynatın veya kabın içinde yumurta kabuklarını bir süre bırakın. Kirecin yok olduğunu göreceksiniz.