2 Ocak 2012

Kolay Su Böreği


  • 5 yufka
  • 500 gr. köy peyniri
  • yarım demet maydanoz
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
Bir kasenin içine yumurtayı kırıp, çırpıyoruz. İçine sütü ekleyip, karıştırıyoruz. Peyniri de ayrı bir kaseye rendeleyip, içine maydanozları kıyıp, güzelce karıştırıyoruz.
Yufkalardan ilkini alıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine sütlü karışımdan alıp fırçayla hamura yediriyoruz. Üç kat bu şekilde olacak... Dördüncü kattan önce maydanozlu peynirin tamamını, üçüncü katın üzerine serpiyoruz. Ardından 4.yufkayı koyup, fırçayla sütlü malzemeden sürüyoruz. Son yufkayıda ekledikten sonra  kalan sütlü karışımdan ilave edip, yufkaları iri kareler şeklinde kesiyoruz. 
Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!