- 1 yumurta,
- yarım çay bardağı sıvıyağ,
- yarım çay bardağı süt,
- 1 çorba kaşığı kuru maya,
- un (yaklaşık 2.5 su bardağı),
- bir tatlı kaşığı şeker,
- tuz
üzeri için;
- 2 çorba kaşığı ketçap ya da yağ ile inceltilmiş bir çorba kaşığı salça,
- 2 adet sivribiber
- sucuk
- yarım su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin (yerine 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi de olabilir)
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- Sütü ılıtın. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 10 dakika bekleyin.
- Unu bir kabın içine boşaltın. Mayalı sütü,yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğurun.
- Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar dinlendirin.
- Hamuru tepsinin şekline göre açıp, kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltin.
- Üzerine ketçap ya da sıvıyağ ile inceltilmiş salçayı sürün.
- Doğranmış biberleri, sucukları, zeytinleri ekleyip; kaşar peynirini serpin.