28 Ekim 2011

Pizza


  • 1 yumurta,
  • yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • yarım çay bardağı süt,
  • 1 çorba kaşığı kuru maya,
  • un (yaklaşık 2.5 su bardağı),
  • bir tatlı kaşığı şeker,
  • tuz
üzeri için;
  • 2 çorba kaşığı ketçap ya da yağ ile inceltilmiş bir çorba kaşığı salça,
  • 2 adet sivribiber
  • sucuk
  • yarım su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin (yerine 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi de olabilir)
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz 
  1. Sütü ılıtın. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 10 dakika bekleyin.
  2. Unu bir kabın içine boşaltın. Mayalı sütü,yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğurun. 
  3. Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar dinlendirin. 
  4. Hamuru tepsinin şekline göre açıp, kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltin.
  5. Üzerine ketçap ya da sıvıyağ ile inceltilmiş salçayı sürün.
  6. Doğranmış biberleri, sucukları, zeytinleri ekleyip; kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kenarları kızarana kadar  pişirin.