5 Haziran 2011

İrmik Helvası

  • 1  su bardağı İRMİK
  • 3/4  su bardağı TOZ ŞEKER
  • 1,5  su bardağı SÜT
  • 1 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • çam fıstık 

Yağı ve fıstıkları tencereye koyun.Kısık ateşte, rengi değişene kadar kavurun. İrmiği de ekleyip tatlı bir kahverengi alana kadar kavurun. 
Ayrı bir tencerede süt ve şekeri karıştırıp biraz ocakta ılıtın.
Yarısını irmiğe ekleyip, karıştırın. (Dikkat! Bu sırada etrafa sıçrayabilir. O nedenle azar azar ekleyin.)
Sütü çekince, geri kalan sütü de ekleyin.
Biraz daha kavurduktan sonra ocağı kapatıp, irmiği 10 dk.dinlendirip, istediğiniz şekli verin.