21 Mayıs 2011

Tahinli Çörek


* 1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
*  2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
*  2 tane yumurta (sarılardan biri üzeri için)
*  alabildiği kadar un
* 2,5 tatlı kaşığı toz maya


üzeri için;


* 1,5 su bardağı Tahin
* 1 su bardağı toz şeker 


Sütü ılıtın ve mayayı içinde eriyene kadar karıştırın. Tüm malzemeleri ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra üzerini örterek bir saat dinlendirin.
Hamuru küçük bezelere ayırdıktan sonra, merdane yardımıyla 1 cm inceliğinde küçük boyutta açın.
Tahin ve şekeri karıştırıp, açtığımız hamura sürüp, rulo yapın
Rulonun uçlarından tutup biraz uzatın ve kendi ekseni etrafında döndürerek gül şekli verin.Tepsiye dizdikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180 dereceli fırında pişirin.