27 Temmuz 2012

Elmalı Kakaolu Kek


Lezzetini çok beğendiğim favori tariflerimden birini paylaşıyorum. Gelelim hazırlanışına;

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 3/4  su bardağı sıvı yağ (lezzet vermesi için sıvı yağ miktarını azaltıp margarin katabilirsiniz)
  • su bardağı yoğurt
  • su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • üzeri için pudra şekeri
  • ve 2-3 elma (malzemeleri hazırlayıp kek karışımını hazır ettikten sonra elmaları soyup ince yaty şekilde dilimleyin)

Bir kasede yumurtaları çırpıp şekeri ekleyin. 

Şeker yumurtayla homojen bir kıvama ulaşınca içine yoğurt ve yağı ekleyin. Bir miktar daha karıştırdıktan sonra içine un, tarçın ve kabartma tozunu ekleyin ve güzelce karıştırın.

Karışımın yarısını  dikdörtgen şekilli bir kalıba  dökün.

Geri kalan karışımın içine 4 çorba kaşığı kakao döküp karıştırın. 

Kakaolu karışımı kalıpta ki harcın üzerine gezdirerek dökün. 


Bir çatal yardımıyla mozaik görüntüsü verin

En son elmaları soyup ince ince dilimleyin. Elma dilimlerini sırt sırt gelecek şekilde karışımın üzerine sıra sıra dizin. 

Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökün. Afiyet olsun.