11 Şubat 2012

Yumurtalı Ekmek-2


Daha önce verdiğim "yumurtalı ekmek" tarifinden farklı olarak içinde un bulunmaktadır. Un katılmış karışım, yağda  pişerken bir tabaka oluşturduğundan tarife ekstra bir lezzet katıyor. Daha çıtır çıtır olmasını isteyenler de süt yerine tarife su ekleyebilir.

  • yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • dilimlenmiş ekmek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • kızartmak için sıvı yağ

Yumurtaları derin bir kaba kırarak, tuzunu ekleyin. Ayrı bir tabakta una su katarak akışkan hale getirin. Yumurtaların olduğu kaseye dökün.Bir süre çırptıktan sonra, 1 bardak sütü (ya da su)ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ekmek dilimlerini çırpılan yumurtalı karışıma bandırın. Her iki yöne bu işlem uygulanacak.. Gerekirse yumurtalı karışımı çekmesi için ekmekleri batırın. Kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun!